marco@newtalentgroup.com
+31 6 535 01 933
Request could not be processed : UAE

Het Comomeer

 

 

Het dorp Acquaseria ligt aan het comomeer.

comomeer

comomeer genomen vanaf sataliet

Het Comomeer (ItaliaansLago di Como of Lario) is een meer in Lombardije (Noord-Italië). Het is met een oppervlakte van 146 km² het op twee na grootste van de Italiaanse Alpenmeren en is van glaciale oorsprong. Het meer ligt op 198 meter hoogte en heeft een maximale diepte van 425 meter. Daarmee is het Comomeer het diepste meer van Italië. In het meer ligt een klein eilandje, het Isola Comacina. De hoogste berg aan het meer is de Monte Legnone(2609 m) die zich ten oosten van Colico verheft.

De grootste watertoevoer is de rivier de Adda, die het meer in het noorden bij Colico binnenstroomt en in het zuidoosten bij Lecco weer verlaat. De grootste stad aan het meer is tevens de naamgever ervan: Como. Deze zijdestad ligt aan de zuidwestpunt van het meer, dat de vorm van een omgekeerde Y heeft.

In het noordelijkste deel van het meer ligt de vlakte Pian di Spagna die de scheiding vormt met het meer Lago di Mezzola. In de Romeinse tijd maakte dit nog deel uit van het Comomeer. Door de vele overstromingen van de rivier deAdda is in een relatief korte tijd de delta ontstaan die de twee nu van elkaar scheidt. Ze zijn nog wel met elkaar verbonden door de rivier de Mera die in de nabijheid van de Splügenpas ontspringt.

De bekendste plaats aan het Comomeer is Bellaggio. De chique en rustige badplaats Bellaggio ligt hoog boven het water precies waar de twee armen van het Comomeer elkaar raken. Door de fraaie ligging en de bewaard gebleven authentieke sfeer wordt het ook wel “de Parel aan het Comomeer” genoemd.

Bellagio telt ongeveer 3000 inwoners en in het hoogseizoen komen daar nog de nodige vakantiegangers bij. In het verleden was Bellagio vooral een geliefd reisdoel voor kunstenaars en rijke aristocratische toeristen. Er zijn enkele mooie historische villa’s te bezichtigen. Het eeuwenoude centrum met zijn steile straatjes is buitengewoon charmant en goed bewaard gebleven.  Je vind er leuke pastelkleurige gevels. Vooral in en nabij de Salita Serbelloni (een overblijfsel van de middeleeuwse stadsmuren ook bekend als “il Fossato”) vind je langs de trappen sfeervolle winkels, restaurants, kleine hotels en wijnproeverijen.

Het meer wordt ook regelmatig bewoond door één van de meest bekendste acteurs van de wereld, namelijk George Cloony. Hij heeft een fantastische villa genaamd: Villa Oleandra en is gelegen in de plaats in Laglio De acteur filmde gedeeltes van de blockbuster „Oceans Twelve” hier